Overslaan naar content

Advocaat-medewerker Dispute Resolution

Remote
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Dispute Resolution

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren advocaat-medewerker met stevige ervaring binnen de civiele procespraktijk? Geniet jij van technisch, inhoudelijk juridisch werk? Word jij enthousiast van een nauwe samenwerking met onze strategische alliantie partner EY Tax en het internationale samenwerkingsverband waar HVG Law onderdeel van is. Wil je jongere collega’s opleiden en (mede) sturing geven aan de praktijk?


Lees dan onze vacature ervaren advocaat-medewerker Dispute Resolution en solliciteer direct! Werken bij HVG Law betekent samenwerken in een menselijke omgeving op hoog juridisch niveau.


Jouw rol bij HVG Law als ervaren advocaat-medewerker Dispute Resolution?

Voor onze civiele procespraktijk zijn wij op zoek naar een senior advocaat met minimaal acht jaar ervaring. Zwaartepunt van de praktijk is het beslechten van:

 • geschillen binnen de vennootschap (uitkoop aandeelhouders, corporate governance, afdwingen aandeelhoudersovereenkomsten);
 • (internationale) handelsgeschillen;
 • overnamegeschillen (afgebroken onderhandelingen, aanbiedingsregelingen en earn-outs).

Vanwege onze strategische alliantie met EY Tax is de praktijk in belangrijke mate internationaal georiënteerd. Dat geldt in het bijzonder voor de aard van het werk (internationale arbitrage, NCC) en de cliënten (multinationals, buitenlandse aandeelhouders). Tevens wordt EY met litigation support ondersteund bij haar bindend advies werk of fiscale procedures.

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij of zij in staat is zelfstandig enquête-, bindend advies- en arbitrageprocedures te voeren.


Vanuit ons landelijke Dispute Resolution team werken wij nauw samen met de verschillende disciplines en vestigingen van HVG Law en EY. Die samenwerking- waarbij juridische vraagstukken integraal worden benaderd- zie je bijvoorbeeld terug in onze proces strategische begeleiding van belastingrechtelijke procedures bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in samenwerking met EY Tax en de beslechting van kartelschadeclaims met behulp van ons mededingingsrecht team. Ook treden wij geregeld samen op als bindend adviseur in overname geschillen, zoals onder meer bij earn-out discussies.


Wat breng je mee als ervaren advocaat-medewerker Dispute Resolution?

 • Minimaal 8 jaar relevante ervaring in de civiele procespraktijk;
 • Ervaring met enquête-, bindend advies- en arbitrageprocedures;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
 • Je staat stevig in jouw schoenen en bent communicatief sterk;
 • Je bent sociaal, creatief, ambitieus, hebt een flexibele werkhouding en je bent proactief;
 • Je vindt het leuk om jongere collega’s te begeleiden.


De kernwaarden waardering van mensen, open communicatie, professionaliteit, positieve instelling, samenwerking en ontplooiing van mensen en organisatie staan centraal bij het samenwerken in de realisatie van HVG Law’s missie en visie. Deze kernwaarden verwachten wij terug te zien in de competenties en het gedrag van iedere HVG Law’er.


Wat bieden wij jou?

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardig juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Tax stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 90 landen.
 • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.


Solliciteren
Ga jij als ervaren advocaat-medewerker voor de beste kwaliteit voor je cliënten en wil jij werken op een kantoor met goede doorgroeimogelijkheden? Klik op ‘Solliciteren’ en laat je CV achter. 


Heb je interesse, maar heb je nog vragen? Bel met onze recruiter  Eva van der Laan op nummer 06 -52465698 of via de e-mail naar eva.van.der.laan@hvglaw.nl.


Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Hieronder volgt in het kort nog eens de kennis en ervaring die we graag terugzien in je profiel.


Vereisten

 • Minimaal 8 jaar relevante ervaring in de civiele procespraktijk;
 • Ervaring met enquête-, bindend advies- en arbitrageprocedures;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
 • Je staat stevig in jouw schoenen en bent communicatief sterk;
 • Je bent sociaal, creatief, ambitieus, hebt een flexibele werkhouding en je bent proactief;
 • Je vindt het leuk om jongere collega’s te begeleiden.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar