Overslaan naar content

Ervaren advocaat-medewerker Energierecht/ESG

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandCorporate M&A

Functieomschrijving

HVG Law is op zoek naar een ervaren advocaat-medewerker Energierecht/ESG die onze Energy & Utilities praktijk in Amsterdam komt versterken. Bij HVG Law werken wij vanuit een visie om duurzame impact te maken. HVG Law heeft de ambitie om een toonaangevende bijdrage te leveren aan de energietransitie in de maatschappij en adviseert over alle juridische en regulatoire kwesties die van belang zijn voor deze snelbewegende energiesector. Onze praktijk werkt nauw samen met het Energy & Resources team van EY. Op die manier zijn cliënten verzekerd van diepgaande kennis van de sector én van een integrale multi-disciplinaire aanpak van hun complexe en grensoverschrijdende vraagstukken.

Wil jij werken op een kantoor dat op het hoogste juridisch niveau acteert en wil je de Energy & Utilities praktijk verder uitbouwen? Ben jij klaar voor een volgende stap, heb je een passie voor energie en duurzaamheid en heb je ambities om door te groeien en je verder te ontwikkelen? Lees dan onze vacature ervaren advocaat-medewerker Energierecht/ESG en solliciteer direct!


Jouw rol bij HVG Law als ervaren advocaat-medewerker Energierecht/ESG?

Je neemt de leiding om een significante bijdrage te leveren aan het verder opbouwen van en richting geven aan de Energy & Utilities praktijk in Amsterdam. Wij staan zowel toonaangevende nationale en internationale cliënten en start ups, project ontwikkelaars, dienstverleners, overheden, investeerders, overheden, banken, handelaren en netwerkbeheerders bij. De Energy & Utilities praktijk richt zich op het adviseren en procederen met betrekking tot energie in de ruimste zin. Ons team ondersteunt cliënten in contracten, transacties en geschillen met betrekking tot onder meer de productie, distributie, opslag en levering van elektriciteit, gas, LNG en warmte. We voeren procedures bij de ACM, het CBb, de civiele rechter en nationale en internationale arbitrageprocedures. Vanuit onze sector-expertise werken wij nauw samen met andere specialisten van HVG Law en EY waardoor wij cliënten van begin tot eind in hun kwesties kunnen bijstaan. Zo zijn wij betrokken bij de omvangrijke strategische ESG en transformatie projecten van onze cliënten zoals ESG gerelateerde M&A-transacties en financieringen van duurzame, groene en innovatieve energieprojecten, waaronder wind, solar, geothermie, biogas en biomassa en energie- en emissiehandel. HVG Law heeft vanwege haar sterke positionering en credentials een vermelding in de tweede editie van de Legal 500 Green Guide gekregen.


Wat breng je mee als ervaren advocaat-medewerker Energierecht/ESG?

 • Minimaal 8 jaar relevante ervaring als advocaat
 • Ervaring met leiding geven aan én opleiden van (meer) junior collega’s
 • (Enige) Ervaring met het opbouwen van een praktijk, netwerken en acquisitie
 • Relevante kennis van de energiesector
 • Kennis van het energierecht waaronder de Elektriciteitswet 1998, Gaswet, Warmtewet en energiecodes en kennis/aantoonbare interesse in ESG

Als advocaat-medewerker Energierecht/ESG zoek je de samenwerking niet alleen binnen je eigen team, maar heb je tevens de wens om interdisciplinair te werken. Daarnaast ben je ambitieus, resultaatgericht en wil je werken op het hoogste juridisch niveau. Uiteraard beschik je over een scherp juridisch analytisch vermogen, ben je makkelijk in de omgang en praktisch ingesteld. Je bent een energieke persoonlijkheid en je beschikt over uitstekende leiderschapskwaliteiten.


Wat bieden wij jou?

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardig juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 90 landen.
 • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. De kernwaarden waardering van mensen, open communicatie, professionaliteit, positieve instelling, samenwerking en ontplooiing van mensen en organisatie staan centraal bij het samenwerken..Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.

Solliciteren

Werk jij graag op een kantoor waar je niet alleen op het hoogste juridisch niveau acteert maar waar tevens de mens achter de professional centraal staat? Klik op ‘Solliciteren’ en laat je cv achter.

Heb je vragen? Bel met onze recruiter Chantal van der Meeren op nummer 06 - 52465913.

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.


Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Hieronder volgt in het kort nog eens de kennis en ervaring die we graag terugzien in je profiel.

Vereisten

Wat breng je mee als ervaren advocaat-medewerker Energierecht/ESG?

 • Minimaal 8 jaar relevante ervaring als advocaat
 • Ervaring met leiding geven aan én opleiden van (meer) junior collega’s
 • (Enige) Ervaring met het opbouwen van een praktijk, netwerken en acquisitie
 • Relevante kennis van de energiesector
 • Kennis van het energierecht waaronder de Elektriciteitswet 1998, Gaswet, Warmtewet en energiecodes en kennis/aantoonbare interesse in ESG

of

Apply with Indeed onbeschikbaar