Overslaan naar content

Advodaat-medewerker (4-7 jaar ervaring)

Op locatie
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Financial Regulatory

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren jurist of advocaat en wil je als advocaat-medewerker werken voor grote financiële instellingen, FinTechs en startups? Wil je starten met het opbouwen van jouw eigen praktijk rondom onderwerpen als Payments, Sustainable Finance of Crypto en hierin nauw samenwerken met bijvoorbeeld auditors en risk & compliance specialisten? Lees onze vacature advocaat-medewerker financial regulatory en solliciteer direct!

Werken bij HVG Law betekent samenwerken in een menselijke omgeving op hoog juridisch niveau.


Jouw rol bij HVG Law als advocaat-medewerker financial regulatory

In onze financial services-praktijk bestaat een groot deel van jouw werk uit het zelfstandig draaien van uiteenlopende zaken. Daarbij kun je denken aan het verzorgen van vergunningsaanvragen waarbij je in nauw contact staat met cliënt en een adviserende rol hebt hoe het bedrijf eruit dient te zien voor het verkrijgen van de vergunning. Daarnaast besteed je veel aandacht aan advieswerk. Je adviseert een cliënt bijvoorbeeld over het verbeteren van compliance binnen de organisatie of hoe een cliënt op een efficiënte manier de nieuwste wet- en regelgeving kan implementeren. Het werk binnen de praktijk beperkt zicht niet tot het schrijven van een memorandum waarin je wet- en regelgeving uitlegt.


De kern van het werk bij HVG Law ziet vooral op het geven van een volledig advies aan client waarin ook wordt aangegeven hoe wet- en regelgeving ingebed kan worden binnen de organisatie; kortom: een ‘tailor made’-oplossing voor de praktijk. In jouw zaken ben jij, end-to-end, eigenaar van het proces en ondersteun je cliënten over communicatie met de belangrijkste Nederlandse toezichthouders zoals De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).


Zowel grote gevestigde (internationale) financiële instellingen, FinTechs, en startups behoren tot onze clientèle. De focus in de praktijk ligt onder andere op: betaaldiensten, crypto, integriteitstoezicht, AML/CFT wetgeving (waaronder inrichting KYC-framework en remediation trajecten), consumentenkrediet, fusies, overnames & portefeuille overdrachten en het adviseren ten aanzien van fondsstructuren.


HVG Law heeft een strategische alliantie met EY waardoor er een nauwe samenwerking is met auditors, risk-specialisten en belastingadviseurs. Het multidisciplinaire karakter van de teams zorgt ervoor je de cliënt van een compleet advies kunt voorzien. HVG Law is onderdeel van het Global EY Law netwerk en werkt daardoor met enige regelmaat samen met een van de 5.900+ legal professionals/lawyers in één van de 90+ aangesloten jurisdicties.


De Financial Regulatory sectie is gevestigd op kantoor Amsterdam en wordt geleid door Joost Elsenburg. Binnen het team krijg je veel verantwoordelijkheid waardoor je een steile leercurve kunt doormaken. Naast het volgen van interne cursussen en opleidingen krijg je de mogelijkheid om ook externe opleidingen te volgen (zoals een Grotius specialisatieopleiding).


Wat breng je mee als advocaat-medewerker financial regulatory?

  • Minimaal 4 tot 7 jaar werkervaring als advocaat of jurist binnen een financiële instelling, de advocatuur of bij de toezichthouder.
  • Aantoonbare kennis van het financieel recht (waaronder de Wft en Wwft) en de financiële sector. Je begrijpt waar het écht om draait bij toezicht op de financiële sector.

Als advocaat-medewerker in onze Financial Regulatory praktijk ben je enthousiast en heb je een drive voor het vak. Vanzelfsprekend ben je resultaatgericht en wil je werken op het allerhoogste juridisch niveau. Klantgerichtheid heb je hoog in het vaandel en je beschikt over een scherp juridisch analytisch vermogen. Daarbij vind je het leuk om bij het adviseren verder te denken dan alleen het juridische kader en wil je de klant en zijn vragen echt begrijpen. Daarnaast werk je graag in teamverband aan zaken en ben je praktisch ingesteld. Je vindt het leuk om meer junior collega’s te begeleiden en hen op te leiden (of: jouw kennis en ervaring te delen).


De kernwaarden waardering van mensen, open communicatie, professionaliteit, positieve instelling, samenwerking en ontplooiing van mensen en organisatie staan centraal bij het samenwerken in de realisatie van HVG Law’s missie en visie. Deze kernwaarden verwachten wij terug te zien in de competenties en het gedrag van iedere HVG Law’er.


Wat bieden wij jou?

  • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardig juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook op financieel en fiscaal gebied.
  • HVG Law opereert zowel op nationale als internationaal niveau met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het Global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 90 jurisdicties.
  • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staat ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
  • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarin hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij hebben aandacht voor een goede work-life balance waar een flexibele thuiswerkregeling onderdeel van is.


Solliciteren

Wil jij in multidisciplinair verband interessante cliënten zoals grote financiële ondernemingen, FinTechs en startups bedienen? Klik op ‘Solliciteren’ en laat je CV achter.


Heb je interesse, maar heb je nog inhoudelijke vragen? Bel of mail met Joost Elsenburg op nummer 06 – 21 25 28 65 of via joost.elsenburg@hvglaw.nl.


Heb je algemene vragen? Bel met onze recruiter Experienced Hires Eva van der Laan via 06 - 52 46 56 98.


Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.


Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Hieronder volgt in het kort nog eens de kennis en ervaring die we graag terugzien in je profiel.

Vereisten

  • Minimaal 4 tot 7 jaar werkervaring als advocaat of jurist binnen een financiële instelling, de advocatuur of bij de toezichthouder.
  • Aantoonbare kennis van het financieel recht (waaronder de Wft en Wwft) en de financiële sector. Je begrijpt waar het écht om draait bij toezicht op de financiële sector.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar