Skip to content

Sander Vreuls

Advocaat-stagiair Insolvency & Restructuring

Sander Vreuls

Vertel eens, wie ben je?

Ik ben Sander Vreuls en ik ben in juni gestart als advocaat-stagiair bij HVG Law. Ik kom uit Amstelveen en ik heb zowel mijn Bachelor als mijn Master afgerond aan de Universiteit van Leiden. Ik heb bewust voor Leiden gekozen, omdat ik een eeneiige tweeling ben. Mijn tweelingbroer ging net als ik rechten studeren en ik wilde graag wat voor mezelf. Leiden was daarin voor mij de ideale stap. Tijdens mijn Master ben ik alvast naar Amsterdam verhuisd, want ik wilde graag in Amsterdam gaan werken.

Ik ben rechten gaan studeren, omdat het aan de ene kant heel breed is en het aan de andere kant een weerspiegeling is van wat er leeft in de maatschappij. Na een studie Nederlands recht kan je nog alle kanten op. Toen ik met mijn studie rechten begon wist ik helemaal nog niet zeker of ik de advocatuur in wilde echter eenmaal aan het studeren werd het mij al gauw duidelijk dat de advocatuur voor mij de juiste keuze was. Ik heb me ook georiënteerd bij een bank, maar toen ik een student-stage had gevonden in de advocatuur, was ik eigenlijk direct om en wist ik dat ik verder wilde gaan in de advocatuur.

Tijdens een kantoorbrede student-stage bij Wieringa kwam ik er gauw achter welke rechtsgebieden ik wel en niet interessant vond en dat ik graag de Insolventiepraktijk in wilde. De student-stage was daarom erg leerzaam en nuttig. Wat mij zo aanspreekt aan de Insolventiepraktijk is de verscheidenheid van rechtsgebieden die je erbij betrekt. Het werk is erg divers en doordat je echt ‘het veld in gaat’ kom je in contact met verschillende soorten zaken en cliënten. Je zit niet de hele dag achter je bureau. Dit maakt het werk erg dynamisch.

Wat heeft je doen besluiten om je carrière bij HVG Law te starten?

Toen ik eenmaal afgestudeerd was heb ik veel koffies gedronken bij verschillende advocatenkantoren, zo ook bij HVG Law. Ik heb een kennismakingsgesprek gehad met een advocaat uit het Insolventieteam en ik heb vooral veel vragen gesteld. Desbetreffende kantoorgenoot vertelde mij dat ze steeds meer verantwoordelijkheden kreeg en dat er ook een mogelijkheid is om naar één van de Dutch Desks in Amerika te gaan voor een korte periode van vier maanden of een lange periode van bijvoorbeeld twee jaar, als je klaar bent met de beroepsopleiding. Dit was voor mij geen vereiste, maar wel een hele mooie bijkomstigheid. Je kan namelijk in vier maanden een nieuwe stad en cultuur ontdekken. Je leert op die manier echt op eigen benen staan, wat er zeker bij hoort als je advocaat-medewerker bent.

Het was voor mij al snel duidelijk dat ik de Insolventiepraktijk het leukst vond, daarom heb ik specifiek gekeken naar een kantoor waar je géén sectiewissel hebt en je jezelf kan ontwikkelen bij de sectie waar je start. Wat mij bij HVG Law erg aansprak is, dat er over het algemeen relatief veel jonge medewerkers werken. Ik wil graag werken met mensen van mijn leeftijd. Daarnaast is HVG Law ook internationaal georiënteerd. Ik heb de afgelopen weken al gelijk gemerkt hoe leuk het werken is in multidisciplinaire teams vanwege de strategische alliantie met EY Tax. HVG Law maakt daarnaast ook onderdeel uit van het wereldwijde EY Law netwerk waarbinnen vaak samen wordt gewerkt. De internationale allure zit helemaal goed bij HVG Law. Eigenlijk werden voor mij alle gewenste boxen daarmee afgevinkt. En wanneer je het dan ook goed kan vinden met je toekomstige kantoorgenoten, is dat voor mij wel doorslaggevend.

Wat valt je op nu je bij HVG Law werkt?

Het is altijd afwachten of het werken zo is, zoals jij je tijdens het sollicitatieproces hebt voorgesteld. Iedereen probeert zich van zijn beste kant te laten zien. Dat doet de sollicitant, maar het kantoor doet dat natuurlijk ook. Ik had al wel gehoord van de kantoorevents en dat er veel leuke activiteiten zijn met kantoor waar ik kantoorgenoten beter zou kunnen leren kennen.

Ik viel met mijn neus in de boter; op mijn tweede dag had ik een lunch met de praktijkgroep en op mijn derde werkdag gingen we met heel kantoor naar Gent. Er was niets aan gelogen dat er sociale uitjes worden georganiseerd. Op deze manier leer je natuurlijk iedereen gelijk goed kennen, ook buiten werktijd. Dit was voor mijn eerste dagen natuurlijk ideaal, ik had in ieder geval heel veel kantoorgenoten al de hand geschud, al was ik wel een beetje kwijt welke naam bij welk gezicht hoorde, maar dat hoort erbij natuurlijk! Tijdens de uitjes merk je goed dat de verschillende vestigingen echt één kantoor vormen en dat iedereen goed met elkaar omgaat. Ook bij de vaktechnische overleggen sluiten kantoorgenoten aan van andere vestigingen. Je merkt dan direct dat je echt één team vormt. Dat zijn allemaal dingen die me vooraf werden beloofd en die ook waar zijn gemaakt.

Wat mij verder is opgevallen in de eerste paar weken is, dat er echt ‘korte lijntjes’ zijn binnen kantoor. De partners van mijn praktijkgroep zitten daadwerkelijk naast mij in de kantoortuin. Dit laat wel zien dat iedereen goed benaderbaar is en dat iedereen nauw met elkaar samenwerkt. Ik vind het erg prettig om naast de partners te zitten, omdat ik bij vragen, geen ‘drempel’ over hoef, omdat de deur dicht zit. Dat vind ik erg fijn.

Als je op zoek bent naar een passende baan, na de afronding van je studie, dan wil ik het volgende meegeven: kom koffiedrinken!

Ik had de punten die voor mij belangrijk zijn voor mezelf in kaart gebracht. Hierop volgend heb ik naar ieder groot kantoor in Amsterdam een mail gestuurd met de vraag of ik een keer een kopje koffie kon komen drinken, bij de praktijkgroep insolventie. Zorg dat je al een beetje een idee hebt welke richting je op wil gaan. Ik heb veel vragen gesteld tijdens de gesprekken, dit voor mezelf overzichtelijk gemaakt en het opgeschreven in een document. Daarna heb ik gekeken welk kantoor de beste match was. Dat was voor mij HVG Law, daar ben ik toen voor gegaan.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij kennismaken met HVG Law? Bekijk onze vacatures en kom koffie drinken! Neem voor vragen over advocaat-stages contact op met Eva van der Laan.