Skip to content

Werkstudent Learning & Development

RemoteNederland, Zuid-Holland, RotterdamStage / Kennismaken

Functieomschrijving

Ben jij een tweedejaars rechtenstudent en wil jij een kijkje in de keuken krijgen bij een advocatenkantoor? Ga jij secuur te werk en heb jij interesse in learning en development? Bekijk dan onze vacature werkstudent Learning & Development en solliciteer direct!


Jouw rol bij HVG Law als werkstudent Learning & Development


De HVG Law School is het intern opleidingsinstituut van HVG Law. Jaarlijks worden meer dan 100 juridische cursussen en vaardigheidstrainingen georganiseerd met medewerking van interne en externe docenten (hoogleraren, rechters, trainers en overige gespecialiseerde juristen). Na het volgen van een cursus of training worden de gegevens in een database opgenomen zodat de deelnemer kan zien aan welke training hij/zij heeft deelgenomen en hoeveel opleidingspunten hij of zij heeft behaald. Één keer per jaar wordt voor iedere advocaat en (kandidaat)notaris een kantoorjaarcertificaat opgesteld. Dit certificaat wordt gebruikt bij controle door de Nederlandse Orde van Advocaten en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie in het kader van de verplichte permanente educatie.


De werkzaamheden bestaan uit:

 • Presentielijsten van de cursussen en trainingen controleren.
 • Beantwoording van de toetsvragen controleren.
 • Invoeren van individuele opleidingsgegevens in een database.
 • Het beantwoorden van vragen over de puntenregistratie.Wat breng je mee als werkstudent Learning & Development?

 • Je bent een tweedejaars rechtenstudent.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.
 • Je hebt enige bekendheid van de verschillende Nederlandse rechtsgebieden.
 • Je bent proactief en werkt secuur.
 • Je bent enigszins bekend met het werken met databases. 
 • Je bent in ieder geval 2 dagen per week beschikbaar. Na een korte inwerkperiode op kantoor Rotterdam is het ook mogelijk om deels vanuit huis te werken.  


Wat bieden wij jou?

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardige juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Tax stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 80 landen.
 • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.


Solliciteren

Wil jij als werkstudent Learning & Development ervaring opdoen binnen de advocatuur? Klik op ‘Solliciteren’ en laat je CV en (optioneel) motivatiebrief achter.


Heb je interesse, maar heb je nog vragen over deze vacature? Bel of mail met onze recruiter Eva van der Laan via +316-52 46 56 98 of eva.van.der.laan@hvglaw.nl.


Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.


Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Hieronder volgt in het kort nog eens de kennis en ervaring die we graag terugzien in je profiel.


Vereisten

 • Je bent 2e of 3e jaars rechtenstudent.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.
 • Je hebt enige bekendheid van de verschillende Nederlandse rechtsgebieden.
 • Je bent proactief en werkt secuur.
 • Je bent enigszins bekend met het werken met databases.
 • Je bent in ieder geval 2 dagen per week beschikbaar. Na een korte inwerkperiode op ons kantoor in Rotterdam is het ook mogelijk om deels thuis te werken.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar