Skip to content

Senior Consultant / Manager Legal Operations

RemoteNederland, Noord-Holland, AmsterdamLegal Tech/Legal Operations

Functieomschrijving

Ben jij ondernemend van aard en heb jij interesse in Legal Operations/Legal Tech? Werk jij graag op een kantoor dat op het allerhoogste internationale niveau acteert en tevens een strategische alliantie heeft met EY Belastingadviseurs? En heb jij een aantal jaren werkervaring binnen projectmanagement, change management of een juridische achtergrond en een passie voor technologie? Dan zoeken wij jou.


Bij HVG Law krijg je de kans om een carrière op te bouwen die net zo uniek is als jij, op internationaal niveau met de ondersteuning, culturele waarden en technologie om jou te helpen je de beste versie van jezelf te worden.


Wat ga je doen als Senior Consultant/Manager Legal Operations?


Bedrijven staan voortdurend voor de uitdaging om zich aan te passen aan de toenemende druk op middelen en kosten als gevolg van de steeds complexere regelgeving en de noodzaak om technologie en gegevens beter te benutten. Juristen erkennen dat het transformeren van hun legal operating model essentieel is om hun organisaties effectief door het huidige complexe mondiale bedrijfsklimaat te loodsen en ervoor te zorgen dat het juiste werk wordt uitgevoerd op het juiste moment, door de juiste mensen, op de juiste plaats en tegen de juiste prijs.

Het Legal Operations team helpt hierbij. Wij begrijpen welke efficiëntie- en kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd en hoe transformatie kan worden bereikt door de juiste mix van mensen, processen en technologie. Wij helpen klanten hun huidige manier van werken te evalueren en verbeteringen te identificeren die een betere samenwerking tussen de juridische sector en het bedrijfsleven mogelijk maken en daarmee de strategische doelstellingen van de onderneming kunnen ondersteunen. 


Daarbij kun je denken aan:

 • Strategie en operationeel model – klanten helpen bij het identificeren van verbetermogelijkheden en het ontwikkelen van operationele modellen voor juridische dienstverlening.
 • Procesoptimalisatie – ontwerp effectieve juridische (en business) processen om de efficiënte te verhogen, risico’s te verminderen en bedrijfsresultaten te stimuleren.
 • Technologie en innovatie – help onze klant om de waarde van bestaande tech-investeringen te maximaliseren of nieuwe technologische platforms voor juridische dienstverlening te ontwerpen / implementeren (bijv. CLM, legal entity management, document automation & management, legal intake & service workflow).
 • Kennis toepassen van opkomende technologieën - de klant helpen met mogelijkheden om RPA, AI, Self Service-workflows, enz. te gebruiken om de efficiëntie en algemene kostenvermindering in de juridische functie te stimuleren.


Het Legal Operations team bestaat momenteel uit vier professionals in Nederland en wereldwijd zo'n 100 professionals die intensief samenwerken. We zoeken naar een ervaren medewerker op Senior Consultant/Manager niveau om ons team te versterken. We werken in een snelgroeiende, dynamische praktijk met uitstekende mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling.


In deze functie ga je strategisch te werk en ben je in staat buiten de (juridische) box te denken om eenvoudige en efficiënte processen te ontwikkelen. Daarbij is kennis van de juridische sector, en/of juridische diensten een pré, maar zeker geen must. Als Senior Consultant/Manager bouw je een goede relatie op met huidige en nieuwe cliënten. Het Legal Operations team werkt veel samen met verschillende (internationale) teams binnen EY Tax en EY Consulting.


De volgende taken vallen on jouw verantwoordelijkheid:

 • Opstellen van documentatie en in kaart brengen van processen, vereiste functionaliteit en implementatieaanpak.
 • Analyseren van functionele eisen en bedrijfsprocessen.
 • Implementeren van processen en/of systemen volgens de eisen van de klant.
 • Interactie en communicatie met klanten waar nodig.
 • Projectmanagementondersteuning bieden aan team- en klantleiders.
 • De verwachtingen van de klant en het interne team managen door proactieve communicatie en betrokkenheid.


De cliënten van HVG Law en het Legal Operations team variëren van multinationale organisaties en overheidsinstanties tot MKB-ondernemers en familiebedrijven.


Wat breng je mee als Senior Consultant/Manager Legal Operations?


 • Je hebt drie tot zeven jaar (relevante) werkervaring.
 • Je hebt een WO-opleiding afgerond. Een juridische, bedrijfskundige of technische opleiding is een pré.
 • Je hebt ervaring opgedaan binnen bijvoorbeeld Consulting, een startup, het bedrijfsleven of als ZZP’er binnen Legal Operations.
 • Affiniteit met (legal) tech en je bedenkt graag ‘hoe kan het makkelijker?’.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt een grote mate van zelf startend vermogen, een ondernemende instelling en goede communicatieve en sociale vaardigheden.


Als Senior Consultant / Manager Legal Operations wil jij je graag ontwikkelen binnen een enthousiast en groeiend team. Je bent makkelijk benaderbaar en je bent klantgericht. Daarnaast heb je een ondernemend karakter en ben je nieuwsgierig naar de constante ontwikkelingen op het gebied van Legal Operations/Legal Tech.


Wat bieden wij jou?

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardige juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het Global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 80 landen.
 • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.


Solliciteren

Ben jij een energiek persoon met interesse in Legal Tech en/of Legal Operations? Klik op ‘Solliciteren’ en laat je CV achter.


Heb je interesse, maar heb je nog inhoudelijke vragen? Bel met Claire van Zwam, head of Legal Operations Advisory, via 06 - 55 44 25 17.


Heb je algemene vragen? Bel met onze Corporate Recruiter Eva van der Laan via 06 – 52 46 56 98.


Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.

Vereisten

of

Apply with Indeed onbeschikbaar