Skip to content

Ervaren advocaat/curator Insolvency and Restructuring

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamInsolvency & Restructuring

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren advocaat/curator op het gebied van insolventierecht en herstructureringen? Wil jij in een leuk team met een uitstekende sfeer werken voor nationale én internationale cliënten? Werk je graag op een kantoor dat op het allerhoogste juridisch niveau acteert en tevens een strategische alliantie met EY Belastingadviseurs heeft en onderdeel is van het wereldwijde EY Law netwerk? Lees onze vacature ervaren advocaat/curator Insolvency and Restructuring en solliciteer direct!


Werken bij HVG Law betekent werken in een menselijke omgeving met een customized aanpak op hoog niveau.


Wat ga je doen als ervaren advocaat/curator Insolvency and Restructuring?

Het insolventieteam van HVG Law wordt regelmatig benoemd als curator of bewindvoerder in faillissementen en surseances. Daarvoor willen we jou ook voordragen bij de rechtbank Amsterdam! Daarnaast werk je mee aan de afwikkeling van faillissementen van collega curatoren. Verder adviseert het team over (WHOA)herstructureringen, uitwinning van zekerheden, bestuurdersaansprakelijkheid, pauliana kwesties, vermogensrecht en wordt er geprocedeerd. Jongerejaars binnen de sectie zien je als een echte vraagbaak en je begeleidt hen met hun opleiding.

Wij bedienen zowel nationale als internationale cliënten en er wordt nauw samengewerkt met het insolventieteam van onze vestiging in Utrecht. In totaal bestaat het team uit 9 advocaten en 2 faillissementsmedewerkers.


Wat breng je mee als ervaren advocaat/curator Insolvency and Restructuring?

 • Minimaal 8 jaar relevante ervaring
 • Ervaring met curatorwerkzaamheden
 • Kennis van ondernemingsrecht is een pré
 • Een afgeronde Grotius-opleiding Insolad of de bereidheid deze te doen
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Als ervaren advocaat/curator Insolvency and Restructuring ben je makkelijk benaderbaar en klantgericht. Vanzelfsprekend ben je cijfermatig en analytisch sterk, stressbestendig en communicatief vaardig. Je vindt het daarnaast leuk bij te dragen aan de ontwikkeling en opleiding van jongere collega’s. Je bent resultaatgericht, je hebt een ‘entrepreneurial spirit’ en je beschikt over een relevant netwerk.


Wat bieden wij jou?

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardige juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het Global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 80 landen.
 • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.

Solliciteren

Ben jij een energieke advocaat met veel ervaring op het gebied van insolventierecht en herstructureringen en wil je werken op een kantoor met een uiterst gevarieerde praktijk? Klik op ‘Solliciteren’ en laat je cv achter.

Heb je interesse, maar heb je nog inhoudelijke vragen? Bel met Robin de Wit op nummer 06-2125 26 26 of Jan Padberg op nummer 06-2908 3339.

Heb je algemene vragen? Bel met onze recruiter Chantal van der Meeren op nummer 06 – 52 46 59 13.

Vereisten

 • Minimaal 8 jaar relevante ervaring
 • Ervaring met curatorwerkzaamheden
 • Kennis van ondernemingsrecht is een pré
 • Een afgeronde Grotius-opleiding Insolad of de bereidheid deze te doen
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

of

Apply with Indeed onbeschikbaar