Skip to content

Advocaat-stagiair(e) Insolvency & Restructuring

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamInsolvency & Restructuring

Functieomschrijving

Ben jij (bijna) afgestudeerd of net begonnen met werken en heb jij aantoonbare interesse in het insolventierecht? Wil jij werken in een brede, gevarieerde praktijk met uiteenlopende cliënten? Word jij enthousiast van een rol waarbij je direct veel verantwoordelijkheid krijgt? Bekijk onze vacature advocaat-stagiair(e) Insolvency & Restructuring en solliciteer direct!


Werken bij HVG Law betekent samenwerken op hoog juridisch niveau.


Jouw rol bij HVG Law als advocaat-stagiair(e) Insolvency & Restructuring

Onze succesvolle Insolvency & restructuring praktijk in Amsterdam richt zich onder meer op het adviseren van cliënten op het gebied van (internationaal) insolventierecht, (WHOA) herstructureringen, financiering, zekerheden en bestuurdersaansprakelijkheid. Het team adviseert ondernemingen, hun aandeelhouders, bestuurders, banken, investeerders, debiteuren en crediteuren. De advocaten uit deze praktijk worden regelmatig aangesteld als bewindvoerder in surséances van betaling en als curator in faillissementen. Ook wordt er regelmatig geprocedeerd.

Als advocaat-stagiair(e) Insolvency & Restructuring werk je mee in de faillissementen van de advocaten uit het team. Daarbij kan je denken aan herstructureringen in 2-voor-12 situaties, de uitwinning van zekerheden, de begeleiding van een doorstart of het afstoten van bedrijfsonderdelen, bestuurdersaansprakelijkheid en het voeren van gerechtelijke procedures. Je wordt ook met regelmaat betrokken in zaken die zien op het vennootschaps-, goederen- en het contractenrecht.


In deze praktijk wordt intensief met elkaar samengewerkt. De praktijk werkt ook veel samen met het restructuring team van EY. Daarnaast wordt er samengewerkt met het Insolvency & Restructuring team in Utrecht. Jouw standplaats wordt kantoor Amsterdam.


Verder word je intern goed opgeleid. Naast de reguliere Beroepsopleiding neem je deel aan de HVG Law School. De HVG Law school is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkend opleidingsinstituut en verzorgt (juridische) cursussen en trainingen. Bij HVG Law vindt er geen sectiewissel plaats.


Wat breng je mee als advocaat-stagiair(e) Insolvency & Restructuring?

  • Je bent een (bijna) afgestudeerde WO Masterstudent of startende advocaat met uitstekende studieresultaten.
  • Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.


Als advocaat-stagiair(e) Insolvency & Restructuring sta je stevig in je schoenen, beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Daarnaast heb je een goed gevoel voor verhoudingen en weet je de juiste toon te vinden bij het contact met klanten. Je bent zelfstandig en proactief en je wil werken op het allerhoogste juridisch niveau. 


Wat bieden wij jou?

  • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardige juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
  • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 80 landen.
  • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
  • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.


Solliciteren

Wil jij als advocaat-stagiair(e) werken in een brede, gevarieerde praktijk met uiteenlopende klanten? Solliciteer en laat je CV, motivatiebrief, cijferlijsten en stagebeoordeling(en) achter.

Heb je interesse, maar heb je nog vragen? Bel of mail met onze recruiter Eva van der Laan via +316-52 46 56 98 of eva.van.der.laan@hvglaw.nl.

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.

Vereisten

  • Je bent een (bijna) afgestudeerde WO Masterstudent of startende advocaat met uitstekende studieresultaten.
  • Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar