Skip to content

Advocaat-medewerker Pensioenrecht

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamFinancial services I Pensions

Functieomschrijving

Ben jij advocaat-medewerker met uitstekende kennis van het pensioenrecht en de voortdurend in beweging zijnde pensioensector? Loop jij warm voor een gevarieerde en uitdagende rol? Wil je jezelf graag verder ontwikkelen? En word jij enthousiast van een (multidisciplinaire) samenwerking via onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs? Lees dan onze vacature advocaat-medewerker pensioenrecht en solliciteer direct!


Werken bij HVG Law betekent samenwerken in een menselijke omgeving op hoog juridisch niveau.


Jouw rol bij HVG Law als advocaat-medewerker pensioenrecht?

Als advocaat-medewerker pensioenrecht heb je in onze groeiende financieel- en pensioenrecht praktijk een veelzijdige en uitdagende rol. Je richt je op het adviseren van en meedenken met onze cliënten om tot de beste oplossingen te komen op het gebied van pensioen, governance, compliance en toezichtrecht. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het adviseren over vraagstukken omtrent de Wet toekomst pensioenen, het helpen vormgeven van collectieve waardeoverdrachten en het signaleren van pensioenrisico’s bij fusies en overnames. Daarnaast staan wij onze cliënten bij in juridische procedures.

Wij werken voor een grote verscheidenheid aan stakeholders in de pensioensector, zoals toezichthouders, pensioenfondsen, premiepensioeninstellingen, verzekeraars, uitvoeringsorganisaties, werkgevers en medezeggenschapsorganen. Daarnaast werken wij ook voortdurend aan het verder uitbreiden van onze praktijk.

Wij onderscheiden ons ook door onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs. Wij zijn tevens onderdeel van het global EY Law netwerk. Dit betekent dat wij in internationaal verband samenwerken in multidisciplinaire teams. De multidisciplinaire samenwerking met zowel specialisten van HVG Law als van EY Law en EY Belastingadviseurs is ook een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden.


Wij zijn een hecht team en gedreven om praktisch haalbare oplossingen voor onze cliënten te realiseren. Wij werken nauw samen in een collegiale sfeer. Wij vinden het belangrijk om regelmatig kennis en ideeën met elkaar uit te wisselen en om als team sociale activiteiten te ondernemen. Daarnaast publiceren wij ook geregeld artikelen op onze website, in tijdschriften en andere naslagwerken.

Jouw standplaats is ons kantoor in Amsterdam en je bent bereid te reizen tussen de verschillende locaties van HVG LAW en die van de samenwerkingspartners.


Wat breng je mee als advocaat-medewerker pensioenrecht?

 • Minimaal 4-6 jaar relevante ervaring waarvan minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van pensioenrecht;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal zowel in woord als geschrift;
 • Je bent praktisch, oplossingsgericht en accuraat; en
 • Je hebt een ondernemende, flexibele en proactieve houding.Je durft ook verder te kijken en denken dan de juridische kaders om tot de beste oplossing te komen voor de cliënt.

We zoeken kandidaten die zelfstandig en in (grote) multidisciplinaire teams willen werken. Je bent in staat om snel te schakelen en klantgericht. Daarnaast vind je het leuk en heb je het in je om jongere collega’s te begeleiden en te coachen om zo bij te dragen aan hun verdere ontwikkeling. Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en over een scherp juridisch analytisch vermogen. Je denkt daarbij verder dan alleen het juridische kader. 


Wat bieden wij jou?

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardig juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 90 landen.
 • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook ruimte is voor fun en sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.


Solliciteren

Ben je enthousiast en sluit dit aan bij wat je zoekt? Klik op ‘Solliciteren’ en laat je cv achter. Wij nemen dan contact met je op.

Heb je interesse of nog inhoudelijke vragen? Bel of mail met Bianca van Tilburg, advocaat/associate partner financieel- en pensioenrecht via bianca.van.tilburg@hvglaw.nl of 06-29083812 of met Inge Renes, advocaat/manager pensioenrecht via inge.renes@hvglaw.nl of 06-29083116.

Uiteraard kan je ook contact opnemen met onze recruiter Chantal van der Meeren via chantal.van.der.meeren1@hvglaw.nl / 06-52465913.


Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.


Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Hieronder volgt in het kort nog eens de kennis en ervaring die we graag terugzien in je profiel.


Vereisten

 • Minimaal 4-6 jaar relevante ervaring waarvan minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van pensioenrecht;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal zowel in woord als geschrift;
 • Je bent praktisch, oplossingsgericht en accuraat; en
 • Je hebt een ondernemende, flexibele en proactieve houding.Je durft ook verder te kijken en denken dan de juridische kaders om tot de beste oplossing te komen voor de cliënt.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar