Skip to content

Advocaat-medewerker Mededingingsrecht

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamCompetition & Regulated Markets

Functieomschrijving

Wil je veel contact met interessante cliënten zoals grote beursgenoteerde- en familiebedrijven en geen radertje in het grote geheel zijn? Zoek jij graag de samenwerking met bijvoorbeeld de forensische onderzoeksteams of audit teams van onze strategische alliantie partner EY? Ben je als advocaat-medewerker toe aan veel eigen verantwoordelijkheid en werk je graag aan grote zaken die het nieuws halen? Lees onze vacature advocaat-medewerker mededingingsrecht en solliciteer direct!


Werken bij HVG Law betekent samenwerken in een menselijke omgeving op hoog niveau.


Jouw rol bij HVG Law als advocaat-medewerker mededingingsrecht?

Onze bloeiende en succesvolle praktijk richt zich onder meer op advisering over het EU recht in brede zin, maar vooral op het mededingingsrecht: kartels, misbruik, fusiecontrole en staatssteun. Uiteraard staan wij onze cliënten ook bij op al deze terreinen in procedures bij de Europese Commissie, ACM en (nationale) rechtbanken. Er wordt veel samengewerkt met de mededingingspraktijken van onze kantoren over de grens. Verder word je intern goed opgeleid en heb je de mogelijkheid om opleidingen zoals een van de Grotius specialisatieopleidingen te volgen.

Een vierdaagse werkweek is zeker bespreekbaar.


Wat breng je mee als advocaat-medewerker mededingingsrecht?

 • 4-8 jaar relevante ervaring
 • aantoonbare affiniteit met advocatuur op het gebied van mededingingsrecht
 • gedegen kennis van het economisch ordeningsrecht in het algemeen
 • gedegen kennis van het bestuurs(proces)recht
 • kennis en ervaring in het staatssteun- en aanbestedingsrecht is een pré

Als advocaat-medewerker heb je een energieke persoonlijkheid en ben je in staat zelfstandig te werken. Klantgerichtheid heb je hoog in het vaandel en je beschikt over een scherp juridisch analytisch vermogen. Afhankelijk van je kennis en ervaring trek je je zaken zelfstandig en weet je uitstekend te communiceren met je cliënten. Je bent competitief, resultaatgericht en je wilt werken op het allerhoogste juridisch niveau. Daarnaast ben je praktisch ingesteld en werk je graag in teams aan zaken.


Wat bieden wij jou?

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardig juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San José). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 80 landen.
 • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.


Solliciteren

Wil jij veel contact met cliënten, regelmatig procederen en werken aan zaken die de pers halen? Klik op ‘Solliciteren’ en laat je cv achter.

Heb je interesse, maar heb je nog inhoudelijke vragen? Bel met Misha lutje Beerenbroek, Partner, op nummer 06 29083882.

Heb je algemene vragen? Bel met onze recruiter Robbert Groenendijk op nummer 06 – 21 97 63 64.Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.


Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Hieronder volgt in het kort nog eens de kennis en ervaring die we graag terugzien in je profiel.


Vereisten

 • 4-8 jaar relevante ervaring
 • aantoonbare affiniteit met advocatuur op het gebied van mededingingsrecht
 • gedegen kennis van het economisch ordeningsrecht in het algemeen
 • gedegen kennis van het bestuurs(proces)recht
 • kennis en ervaring in het staatssteun- en aanbestedingsrecht is een pré

of

Apply with Indeed onbeschikbaar