Skip to content

Advocaat-medewerker Financial Regulatory

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamFinancial services I Compliance

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren jurist of advocaat en wil je als advocaat-medewerker werken voor grote financiële instellingen, fintech start ups als ook voor non-financials? Zou jij je eigen praktijk willen opzetten rond bijvoorbeeld ESG, Sustainable Finance of Financial Markets en hierin nauw samenwerken met bijvoorbeeld auditors en risk specialisten? Lees onze vacature advocaat-medewerker financial regulatory en solliciteer direct!


Werken bij HVG Law betekent samenwerken in een menselijke omgeving op hoog juridisch niveau.


Jouw rol bij HVG Law als advocaat-medewerker financial regulatory?

In onze sterk groeiende en succesvolle financial services-praktijk bestaat een groot deel van je werk uit het zelfstandig draaien van uiteenlopende zaken. Daarbij kun je denken aan het verzorgen van vergunningsaanvragen waarbij je onder meer met de cliënt bespreekt en adviseert hoe zijn bedrijf eruit dient te zien voor het verkrijgen van de vergunning. Daarnaast besteed je veel aandacht aan advieswerk. Je adviseert een cliënt bijvoorbeeld of zijn bedrijf voldoet aan de meest recente wet- en regelgeving. Verder houd je je bezig met de implementatie van de nieuwste wet- en regelgeving, waarbij je oog hebt voor een efficiënte wijze van implementatie. Je beperkt je hierbij niet tot het schrijven van een memo waarin je uitlegt hetgeen er geïmplementeerd dient te worden. Belangrijk is dat je ook aangeeft hoe dit dient te gebeuren; kortom: een ‘tailor made’-oplossing. In al jouw zaken ben jij, end-to-end, eigenaar van het proces. Tevens zal je veelvuldig in multidisciplinair verband samenwerken. Zo werk je geregeld samen met finance- en tax-specialisten. Ook word je intern goed opgeleid en heb je de mogelijkheid om opleidingen zoals één van de Grotius specialisatieopleidingen te volgen.


De sectie Financial Regulatory wordt geleid door Dennis Apperloo.


Je hebt de mogelijkheid om remote te werken en jouw werkzaamheden flexibel in te delen. Daarnaast is een vierdaagse werkweek een optie.


Wat breng je mee als advocaat-medewerker financial regulatory?

  • Minimaal 3 tot 8 jaar werkervaring als advocaat of jurist binnen een financiële instelling, de advocatuur of bij de toezichthouder.
  • Aantoonbare kennis van het financieel recht en de financiële sector. Je begrijpt waar het echt om draait in de financiële sector.

Als advocaat-medewerker financial regulatory ben je enthousiast en heb je een drive voor het vak. Vanzelfsprekend ben je resultaatgericht en wil je werken op het allerhoogste juridisch niveau. Klantgerichtheid heb je hoog in het vaandel en je beschikt over een scherp juridisch analytisch vermogen. Daarbij vind je het leuk om bij het adviseren verder te denken dan alleen het juridische kader en wil je de klant en zijn vragen echt begrijpen. Daarnaast werk je graag in teamverband aan zaken en ben je praktisch ingesteld.


Wat bieden wij jou?

  • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardig juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
  • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 80 landen.
  • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
  • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.


Solliciteren

Wil jij in multidisciplinair verband interessante cliënten zoals fintech start ups en grote financiële instellingen bedienen? Klik op ‘Solliciteren’ en laat je CV achter.


Heb je interesse, maar heb je nog inhoudelijke vragen? Bel met Dennis Apperloo op nummer 06 -212 518 38.


Heb je algemene vragen? Bel met onze recruiter Eva van der Laan via 06- 52 46 56 98. Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.


Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Hieronder volgt in het kort nog eens de kennis en ervaring die we graag terugzien in je profiel.


Vereisten

  • Minimaal 3 tot 8 jaar werkervaring als advocaat of jurist binnen een financiële instelling, de advocatuur of bij de toezichthouder.
  • Aantoonbare kennis van het financieel recht en de financiële sector. Je begrijpt waar het echt om draait in de financiële sector.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar