Skip to content

Advocaat-medewerker Finance Law

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandFinance

Functieomschrijving

Wil je in een klein team met een uitstekende sfeer werken voor grote cliënten? Ben jij er aan toe om (afhankelijk van jouw kennisniveau) je eigen praktijk op te zetten? Werk je graag op een kantoor dat op het allerhoogste juridisch niveau acteert en tevens een strategische alliantie met EY heeft? Lees onze vacature advocaat-medewerker finance law en solliciteer direct!


Werken bij HVG Law betekent samenwerken in een menselijke omgeving op hoog juridisch niveau.


Wat ga je doen als advocaat-medewerker finance law?

Als advocaat-medewerker finance law richt je je op ‘hard core’ transactiewerk op het gebied van financiering en zekerheden met name aan de ‘borrowers’-kant. Daarbij adviseer je over financieringsdocumentatie, en stel je bijvoorbeeld zekerhedendocumentatie en legal opinions op. Andere werkzaamheden die je zult verrichten houden meer verband met onze strategische alliantie met EY Tax, zoals cash pooling, intra-groep transacties en financiële herstructureringen. De multidisciplinaire samenwerking met zowel specialisten van HVG Law als van EY Law en EY Tax is een belangrijk onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden. Het team bestaat onder meer uit één partner en één senior advocaat die je goed begeleiden.


Wat breng je mee als advocaat-medewerker finance law?

 • 3 tot 6 jaar relevante ervaring
 • Ruime ervaring op het gebied van finance law, bij voorkeur in de transactiepraktijk
 • Stevige drafting ervaring
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Als advocaat-medewerker finance law ben je in staat snel te schakelen, klantgericht en proactief. Je vindt het daarnaast leuk bij te dragen aan de ontwikkeling en opleiding van advocaat-stagiaires. Vanzelfsprekend ben je resultaatgericht, wil je werken op het allerhoogste juridisch niveau en beschik je over een scherp juridisch analytisch vermogen. Ook heb je een ‘entrepreneurial spirit’, ga je er graag op uit en vind je het leuk om je eigen praktijk op te bouwen.

Verder ben je makkelijk in de omgang, een energieke persoonlijkheid en deel je graag je kennis.


Wat bieden wij jou?

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardig juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 80 landen.
 • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.

Solliciteren

Werk jij graag op een kantoor waar je niet alleen op het hoogste juridisch niveau acteert, maar waar tevens de mens achter de professional centraal staat? Klik op ‘Solliciteren’ en laat je cv achter.

Heb je interesse, maar heb je nog inhoudelijke vragen? Bel met Gijs van de Wouw, Partner/advocaat finance law op nummer 06 – 29083968.

Heb je algemene vragen? Bel met onze recruiter Eva van der Laan via 06- 52 46 56 98.


Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.

Vereisten

Hier herken jij jezelf in

 • Minimaal 3-6 jaar relevante ervaring
 • Ruime ervaring op het gebied van finance law, bij voorkeur in de transactiepraktijk
 • Stevige drafting ervaring
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

of

Apply with Indeed onbeschikbaar