Skip to content

Advocaat-medewerker energierecht

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamCompetition & Regulated Markets

Functieomschrijving

Wil je werken aan spraakmakende zaken zoals M&A-deals die de landelijke en internationale pers halen? Werk je graag op een kantoor dat op het allerhoogste juridisch niveau acteert en tevens een strategische alliantie met EY heeft? Wat denk je van een nauwe samenwerking met de Energy & Utilities sectie van EY en EY Law? Lees onze vacature advocaat-medewerker Energierecht en solliciteer direct!


Werken bij HVG Law betekent samenwerken in een menselijke omgeving op hoog niveau.


Jouw rol bij HVG Law als advocaat-medewerker Energierecht?

Als advocaat-medewerker Energierecht ga je aan de slag in de praktijkgroep Regulated Markets & Competition in Amsterdam en ben je onderdeel van de snelgroeiende en succesvolle Energy & Utilities praktijk. Wij bedienen toonaangevende nationale en internationale cliënten in zaken die regelmatig de media halen. De praktijk is opgenomen in Chambers Europe en richt zich op het adviseren en procederen met betrekking tot energie in de ruimste zin.

Ons team staat cliënten bij in complexe transacties en geschillen met betrekking tot onder meer de productie, distributie, opslag en levering van elektriciteit, gas, LNG en warmte. Daarnaast voeren we procedures bij de ACM, het CBb en de civiele rechter, maar ook nationale en internationale arbitrages. Vanuit onze sector-expertise werken wij nauw samen met de andere specialisten binnen HVG Law en EY. Zo zijn wij bijvoorbeeld ook betrokken bij M&A-transacties en financieringen van duurzame energieprojecten, waaronder wind, solar, geothermie, biogas en biomassa, alsmede energie- en emissiehandel. Jouw werkzaamheden bestaan in het algemeen uit:

 • transactiewerk
 • advisering
 • het opstellen van een diversiteit aan contracten (bijvoorbeeld over de afname van elektriciteit en gas)
 • procesvoering
 • het op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de branche, het voortdurend bijhouden van de jurisprudentie en het daarvan proactief informeren van je collega’s
 • een belangrijke rol in de marketing-, accountmanagement- en knowledge-werkzaamheden van de sectie spelen (denk daarbij aan het ontwikkelen van brochures, pitchdocumenten, cursussen, nieuwsbrieven, enz.).


Wat breng je mee als advocaat-medewerker Energierecht?

 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring als advocaat
 • Relevante kennis van en werkervaring in het energierecht en de energiesector
 • Kennis van de Elektriciteitswet 1998, Gaswet, Warmtewet en energiecodes
 • Een eigen netwerk in de branche met alle mogelijkheden van dien wordt vanzelfsprekend zeer gewaardeerd

Als advocaat-medewerker Energierecht zoek je de samenwerking niet alleen binnen je eigen team, maar heb je tevens de wens om interdisciplinair te werken. Daarnaast ben je resultaatgericht en wil je werken op het allerhoogste juridisch niveau. Vanzelfsprekend ben je outgoing en pak je de rol van vaandeldrager op het gebied van Energierecht binnen HVG Law en EY. Uiteraard beschik je over een scherp juridisch analytisch vermogen, ben je makkelijk in de omgang, praktisch ingesteld en een energieke persoonlijkheid.


Wat bieden wij jou?

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardig juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 80 landen.
 • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.


Solliciteren

Werk jij graag op een kantoor waar je niet alleen op het hoogste juridisch niveau acteert maar waar tevens de mens achter de professional centraal staat? Klik op ‘Solliciteren’ en laat je cv achter.

Heb je interesse, maar heb je nog inhoudelijke vragen? Bel met Jacqueline Feld, advocaat Energy & Utilities op nummer 06 – 2908 4496

Heb je algemene vragen? Bel met onze recruiter Chantal van der Meeren op nummer 06 – 52 46 59 13.


Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.


Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Hieronder volgt in het kort nog eens de kennis en ervaring die we graag terugzien in je profiel.


Vereisten

 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring als advocaat
 • Relevante kennis van en werkervaring in het energierecht en de energiesector
 • Kennis van de Elektriciteitswet 1998, Gaswet, Warmtewet en energiecodes
 • Een eigen netwerk in de branche met alle mogelijkheden van dien wordt vanzelfsprekend zeer gewaardeerd

of

Apply with Indeed onbeschikbaar