Skip to content

Advocaat-medewerker Corporate Restructuring

Nederland, Zuid-Holland, RotterdamCorporate Restructuring

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren advocaat-medewerker of vervul jij momenteel een legal counselrol en wil jij graag weer terug naar de advocatuur? Loop jij warm voor een brede, gevarieerde praktijk met uiteenlopende cliënten waarbij je tevens veel eigen verantwoordelijkheid krijgt? Word jij enthousiast van een (multidisciplinaire) samenwerking met onze strategische alliantie partner EY Tax? Lees onze vacature advocaat-medewerker Corporate / Commercial en solliciteer direct!


Werken bij HVG Law betekent samenwerken in een menselijke omgeving op hoog juridisch niveau.


Jouw rol bij HVG Law als ervaren advocaat-medewerker Corporate / Commercial

De circa 15 advocaten van het Corporate Restructuring team in Rotterdam adviseren over een breed scala aan ondernemingsrechtelijke onderwerpen: van verbintenissenrecht, vennootschapsrecht, vermogensrecht tot (internationale) corporate restructurings en corporate governance vraagstukken. De cliëntenkring is divers en loopt uiteen van grote corporates en MKB’s tot DGA’s, zowel nationaal als internationaal.

Deze functie betreft een brede functie op het gebied van verbintenissenrecht en ondernemingsrecht binnen het Corporate Restructuring team, waarbij het accent van deze functie ligt op de nationale praktijk.De praktijk werkt veel samen in multidisciplinaire teams.

Het team in Rotterdam kenmerkt zich door passie voor het vak, gezond verstand en gedrevenheid om praktische resultaten voor onze cliënten te realiseren. Met landelijk meer dan 30 Corporate Restructuring advocaten en (kandidaat-)notarissen speelt HVG Law een rol van formaat. Door deze omvang kunnen wij veel aandacht bieden om jouw ervaring en leercurve hard te laten groeien. Jouw standplaats is ons kantoor in Rotterdam.


Wat breng je mee als advocaat-medewerker Corporate / Commercial in het Corporate Restructuring team?

 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring binnen de (nationale) vennootschapsrechtelijke praktijk. Bij voorkeur heb je ook ervaring met algemeen verbintenissenrecht en goederenrecht, commercieel contractenrecht, en litigation.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal zowel in woord als geschrift;
 • Praktisch en strategisch denkend (meer dan alleen juridisch);
 • Een brede blik en een klantgerichte instelling.


We zoeken een kandidaat die het leuk vindt om een brugfunctie te bekleden tussen de junioren en de senioren. Je wordt enthousiast van het opleiden en coachen van junioren. Je komt in een team met een open sfeer en een goede teamspirit. Van nature ben je resultaatgericht en wil je werken op het allerhoogste juridisch niveau. Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en hebt een drive om je eigen netwerk verder uit te bouwen.


Wat bieden wij jou?

 • Met ruim 150 advocaten en (kandidaat-) notarissen behoort HVG Law tot de top van de advocatuur en het notariaat in Nederland. HVG Law biedt hoogwaardig juridische dienstverlening vanuit een brede en multidisciplinaire context. Onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs stelt ons in staat vraagstukken integraal te benaderen; niet alleen juridisch, maar ook financieel en fiscaal.
 • HVG Law opereert op nationale en internationale schaal met kantoren in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht en onze Dutch Legal Desks (Donahue & Partners LLP) in de Verenigde Staten (New York, Chicago en San Francisco). We zijn onderdeel van het global EY Law netwerk en hiermee actief in meer dan 90landen.
 • Een advocaten- en notarissenkantoor waar persoonlijke groei en ambities veel aandacht krijgen. Bij ons staan training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis. Dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en je neemt daarbij zelf de regie over je ontwikkelingsmogelijkheden en kansen.
 • Een plezierige en inspirerende werkomgeving met een open en informele cultuur. Een hecht team waarmee hard wordt gewerkt, maar waar ook veel ruimte is voor Fun en sociale activiteiten buiten werktijden. Wij bieden een uitstekende wijze van thuiswerken en hebben aandacht voor een goede work-life balance.


Solliciteren

Heb je interesse, of gewoon een aantal vragen? Bel of mail met Frank Zandee, partner Corporate Restructuring via frank.zandee@hvglaw.nl / 06- 29083326.

Uiteraard kan je ook contact opnemen met onze Corporate Recruiter Eva van der Laan op nummer 06 – 52 46 56 98 of Chantal van der Meeren op nummer 06 – 52465913.Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening (PES).

Door de wet- en regelgeving en doordat HVG Law (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de PES uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.


Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Hieronder volgt in het kort nog eens de kennis en ervaring die we graag terugzien in je profiel.

Vereisten

 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring binnen de (nationale) vennootschapsrechtelijke praktijk. Bij voorkeur heb je ook ervaring met algemeen verbintenissenrecht en goederenrecht, commercieel contractenrecht, en litigation.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal zowel in woord als geschrift;
 • Praktisch en strategisch denkend (meer dan alleen juridisch);
 • Een brede blik en een klantgerichte instelling.


of

Apply with Indeed onbeschikbaar